Rosmarin och blåmögelost (eller din favoritost)

Sås med rosmarin och blåmögelost (eller din favoritost)

Denna sås är perfekt till rödbetspasta och får en fin smak av rosmarin. Justera ostens mängd efter din egen smak eller byt till och med ut den mot din favoritost.

Slutresultatet är en bechamelsås smaksatt med rosmarin och ost. Beroende på koktiden blir såsen antingen tjockare eller tunnare. Om du tycker att såsen är för tunn när du har blandat den med pastan kan du koka den lite till. Om den blir för tjock kan du tillsätta mer vätska.

Sås med rosmarin och blåmögelost Recept

Ingredienser

  • Smör
  • 1 eller 2 msk Rosmarin plus lite till till garnering.
  • Mjölk
  • Grädde (som ett alternativ till mjölet för mer smak)
  • Vetemjöl
  • Blåmögelost
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost (till garnering)

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt rosmarin i det smälta smöret och låt dem vara i några minuter för att smaksätta smöret.
  3. Blanda mjölken med mjölet och vispa blandningen i stekpannan.
  4. Blanda kontinuerligt så att den inte fastnar i stekpannan.
  5. När det börjar bli tjockt, tillsätt blåmögelost.
  6. Tillsätt mer mjölk eller pastavatten om du vill ha den mer rinnig. Håll den på svag värme tills pastan är färdig.
  7. Koka pastan enligt anvisningarna och blanda den med såsen.
  8. Salta och peppra.
  9. Toppa med färska rosmarinblad och riven ost.

Tips: Ersätt en del av mjölet med grädde om du vill ha mer smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *