Ravioli fyllda med jordärtskocka serverad med vitvinssås

Ravioli fyllda med jordärtskocka serverad med vitvinssås

Letar du efter den perfekta rätten att servera till en festlig middag? Då är detta valet för dig! Våra jordärtskocksravioli, tillsammans med en enkel och smakrik vitvinssås, ger en balanserad och elegant måltid.

Perfekt för att imponera på dina gäster eller bara unna dig själv något extra speciellt!

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 lådor ravioli fyllda med jordärtskocka
  • 2 schalottenlökar 25 g smör
  • 3 dl vitt vin 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt
  • vitpeppar
  • riven ost till servering.

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken i smöret på medelvärme i en kastrull utan att den tar färg.
  3. Tillsätt vinet och buljongtärningen.
  4. Låt koka upp och reducera till ca hälften av vätskan återstår.
  5. Häll i grädde och koka 10-12 minuter.
  6. Rör ut majsstärkelsen i lite vattet och red av såsen.
  7. Låt koka någon minut och mixa såsen med en stavmixer.
  8. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *